1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nemecké priemyselné objednávky sa vo februári vrátili k rastu, čakalo sa viac

german flag1Wiesbaden - Po prudkom poklese na začiatku roka sa nemecké priemyselné objednávky vrátili vo februári k rastu, tempo rastu však bolo slabšie, než sa čakalo.

TASR o tom informuje na základe správ agentúry Reuters a portálu tradingeconomics, ktoré zverejnili najnovšie údaje nemeckého štatistického úradu Destatis.

Priemyselné objednávky vzrástli vo februári oproti predchádzajúcemu mesiacu o 0,2 % po tom, ako sa v januári prepadli o viac než 11 %. Navyše, údaje za január boli revidované smerom nadol. Namiesto pôvodného poklesu o 11,3 % Destatis upravil rozsah poklesu na 11,4 %. To znamená najprudší pokles priemyselných objednávok v Nemecku od apríla 2020.

Napriek návratu k rastu sú však výsledky v porovnaní s očakávaniami veľmi slabé. Analytici oslovení agentúrou Reuters počítali s rastom o 0,8 %.

Za slabším než očakávaným rastom sú najmä objednávky zo zahraničných trhov. Tie klesli o 0,7 %, pričom objednávky zo strany ostatných štátov eurozóny sa prepadli o viac než 13 %. Lepšie sa vyvíjala situácia na domácom trhu, na ktorom sa objednávky zvýšili, a to o 1,5 %.

11.04.2024 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...